Absolventský výlet

    Tak ako po minulé roky, naša škola usporiadala pre absolventov ZUŠ-ky koncoročný výlet. Spolu s pedagógmi sa dňa 02.05.2018 zúčastnili výletu do Žiliny.

    Ich prvou zastávkou bola stála expozícia v Bytči – renesančná pamiatka „Sobášny palác“, ktorý dal uhorský palatín Thurzo postaviť pre slávnostné rodinné príležitosti a svadobné hostiny svojich siedmich dcér.

Lektorka Považského múzea v Žiline pútavým a zaujímavým výkladom ozrejmila život ľudí renesančného obdobia. V paláci sa v tomto čase nachádzala zaujímavá výstava replík historických renesančných kostýmov a doplnkov rôznych spoločenských vrstiev. Bola doplnená obrazmi poskytujúcimi pohľad na vývoj odievania naprieč celou Európou. Prednáškou sa žiaci preniesli do obdobia renesancie.

    Po zaujímavej  prehliadke a prestávke na obed sa presunuli na konzervatórium do Žiliny. Počas hodinového  koncertu si vypočuli výkony absolventov konzervatória v hre na klavíri a v speve.       Keďže žiaci študujú v hudobnom odbore, koncert ich potešil a domov sa vracali obohatení o nové zážitky.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *